jaarlijks activiteiten

       

     Kerststol in december

        Kerststol in december uitdelen in de gevangenis voor de gedetineerden. De kerststol symboliseert liefde “Brood van de liefde” oftewel “Pandushi di amor”. Doel van deze actie is om de gedetineerden aandacht en liefde te geven in de meest emotionele periode van het jaar door ze een “Brood van de liefde” te geven. Rond de kerstperiode gaat een groep mensen de gevangenis in met meer dan 600 kersstollen. Op elke afdeling in de gevangenis op Curaçao wordt persoonlijk aan de gevangenen een “Pandushi di amor” met een bemoedigend woord overhandigd. Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door donaties vanuit Curaçao en Nederland.

 

     Angeltree 

   Rond de feestdagen in de maand december worden cadeau ’s uitgedeeld aan de kinderen van (ex) gedetineerden. Het uitdelen van de cadeau's gaat gepaard met een feestelijke activiteit zoals, een boottocht of een bezoek aan het Curaçao sea aquarium. Het doel is om de kinderen van (ex) gedetineerden die het moeilijk hebben hetzij financieel of emotioneel aandacht en liefde te geven in de meest emotionele periode van het jaar door middel van de “Angeltree” actie. Deze activiteit is mogelijk door donaties vanuit Curaçao en Nederland.

Back to school

   Aan het begin van ieder schooljaar worden in augustus, pakketten met schoolartikelen aan de kinderen van (ex) gedetineerden geschonken. Doel van deze actie is  om te voorzien in de noden van de kinderen die het financieel moeilijk hebben om deel te nemen in het onderwijs. Het Beginpunt gelooft dat onderwijs een belangrijke rol speelt in het bestrijden van criminaliteit. Deze activiteit is mogelijk door donaties vanuit Curaçao, Nederland en doormiddel van fundraising.

 Werven van sponsoren

  Het hele jaar door werven we fondsen en       donaties om onze doelstellingen te                 kunnen bereiken.