Doelstelling "Het beginpunt" 

Bouwen van een opvanghuis op Curaçao voor ex-   gedetineerden die na hun vrijlating nergens terecht kunnen. Of niet terug naar hun eigen omgeving willen of kunnen gaan.

      

Opzetten van een opvangcentrum, waarbij een multidisciplinair team wordt samengesteld voor de begeleiding en ondersteuning d.m.v. behandel en begeleidingsplannen van de ex-gedetineerden.

 Om deze doelstellingen te kunnen halen is Stichting

“Het Beginpunt” afhankelijk van donaties. Alle beetjes helpen.

 

 

Droom: een opvanghuis

“Al jaren heb ik een droom. De droom is een brug tussen de gevangenis en de maatschappij, in de vorm van een opvanghuis. Ik heb over de hele wereld gezien dat zo’n brug wérkt. Om als ex-gedetineerden uit de gevangenis komen, zijn ze vreemdelingen geworden; soms zijn ze zelfs verstoten door hun eigen familie! Maar ook deze mensen zijn door God geschapen. Als wij ze niet helpen, worden het draaideur criminelen. Helaas tot op heden kunnen we op Curaçao zo’n opvanghuis niet bouwen omdat de financiële middelen ontbreken. Als ik zie hoeveel opvanghuizen er in Nederland zijn, word ik toch een beetje jaloers. In 2013 ben ik met pensioen gegaan. Langzamerhand gaat het weer de verkeerde kant op in gevangenis “Bon Futuro”, daarom werd ik weer benaderd om terug te komen. Als de mogelijkheid zich voordoet, ga ik dit zeker doen. Ook om verder te kunnen bouwen aan mijn droom: De brug.”

                     DE TOEKOMSTIGE OPVANG

Dit is het gebouw waar we een opvang van willen maken.

Droom met ons mee. Help ons.